PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Pridružite nam se ovog petka, 10. jula od 14 časova, na vebinaru posvećenom ulozi lokalnih vlasti u procesu pristupanja EU i Berlinskom procesu. 

Uprkos promenlјivom geopolitičkom kontekstu i različitim preprekama, proces EU integracija ostaje prioritet za naš region. Berlinski proces pokrenut je 2014. godine kao inicijativa za podsticanje regionalne saradnje zemalјa Zapadnog Balkana kako bi se olakšalo pomirenje i podstakao razvoj dobrosusedskih odnosa kao osnovnih preduslova za pristupanje zemalja regiona Evropskoj uniji.

Iako je proces EU integracija do sada bio uspešan u određenim segmentima, kanali neposredne komunikacije između institucija EU i lokalnih vlasti na Zapadnom Balkanu i dalјe su veoma ograničeni i retko funkcionalni. U ovom kontekstu, naš vebinar će biti prilika da prodiskutujemo o tome koja je uloga lokalnih vlasti u procesu pridruživanja EU, kako značajnije uključiti lokalne vlasti u regionalnu saradnju, kao i to na koji način EU može pobolјšati dijalog sa lokalnim donosiocima odluka u zemljama Zapadnog Balkana.

Događaj će moderirati Ivana Petrovska, direktorka Balkanske mreže za lokalnu demokratiju BNLD i ALDA kancelarije u Skoplju a panelisti će biti:

  • Oriano Otočan, predsednika ALDA-e
  • Antonella Valmorbida, generalna sekretarka ALDA-e
  • Andrej Zernovski, zamenik ministra, Ministarstvo spolјnih poslova Severne Makedonije
  • Colin Volfe, šef jedinice za regionalnu saradnju Zapadnog Balkana (DG NEAR)
  • Nataša Vučković, direktorka Fondacije Centar za demokratiju
  • Mark Speich, predsednik CIVEX-a, Komitet regiona.

Pogledajte kompletnu agendu OVDE i registrujte se za učešće OVDE.

WBtext

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB