PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Više od 130 učesnika i učesnica sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije okupili su se 28. maja na završnom međunarodnom online događaju, „Obnova nasleđa: novi život napuštenih industrijskih, verskih, vojnih i javnih zgrada“.


Stručnjaci iz oblasti kulturnog nasleđa otvorili su dijalog o inovativnim praksama čiji je cilj ponovna i održiva upotreba javnih zgrada koje se smatraju lokalnim kulturnim nasleđem za dobrobit zajednice i skretanje pažnje opšte javnosti, naročito mladih, na značaj takvih intervencija.
Događaj je zaključen zajedničkom izjavom partnera projekta, koji su potvrdili stav da kulturno nasleđe, uz odgovoran pristup njegovom korišćenju, ima izuzetan potencijal da bude snažan pokretač razvoja svake zajednice u brojnim oblastima. Stanovanje, obrazovanje, ekonomski rast i angažman zajednice su samo neki od primera ovih oblasti.

Događaj je organizovala Agencija lokalne demokratije iz Mostara, vodeći partner, u sklopu projekta ‘’CLINK – Kulturna baština kao spona koja povezuje lokalne zajednice Evrope’’.

CLINKfinaltext

 

Snimak događaja možete pogledati OVDE.
Proizvode projekta CLINK možete pregledati i preuzeti OVDE.


Projekat CLINK ima za cilj unapređenje svesti o povezanosti i šarolikosti kulturnog nasljeđa različitih lokalnih zajednica širom Evrope. Na projektu sarađuje ukupno 10 partnera iz Hrvatske, Francuske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Albanije. Projekat je finansiran kroz EU program Evropa za građane i građanke.

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB