PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Da li ste znali da svaki spomenik ima svoju priču?


U Prijedoru (BiH) je, u periodu od 13. do 15. februara, održan trening “Svaki spomenik ima svoju priču” koji je okupio tridesetak učesnika iz Skoplja, Nikšića, Peći, Knjaževca, Subotice, Mostara, Zavidovića i Prijedora.
Kroz višednevnu obuku učesnici i učesnice imali su priliku da rade na razvoju sopstvenih komunikacionih veština za buduće gritere i vlogere ali i na sticanju znanja neophodnih za formiranje novih turističkih ruta. U vezi sa tim, poseban deo obuke podrazumevao je terenski rad i praktičnu vežbu prikupljanja informacija o lokalnoj kulturi, istoriji, gastronomiji i spomeničkoj arhitekturi prisutnoj u Prijedoru i okolini.
Trening je realizovan u okviru projekta “Monumental 9”, koji finansira Evropska Unija kroz Šemu grantova za razvoj i promociju projekata u turizmu Regionalnog Saveta za Saradnju. Cilj projekta “Monumental 9” jeste uključivanje mladih u razvoj i promociju novih turističkih ruta na zapadnom Balkanu zasnovanih na spomenicima iz Drugog svetskog rata i kulturnom nasleđu lokalnih sredina u kojima se ovi spomenici nalaze.

RCCprijedortext

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB