PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Balkanska mreža za lokalnu demokratiju (BNLD) organizuje svoju prvu promotivnu konferenciju 7. novembra 2019. godine u EU informativnom i kulturnom centru u Prištini. Ovaj događaj će predstavljati i zvaničan početak aktivnosti BNLD-a nakon formalne registracije u Skoplju, u junu ove godine.

BNLDconf

Predstavnici i predstavnice civilnog društva i lokalnih vlasti sa Zapadnog Balkana, regionalnih organizacija i međunarodne donatorske zajednice biće deo ovog događaja na kojem će Mreža biti predstavljena. Kroz lične priče o radu osnivačkih organizacija biće predstavljena i priča o stvaranju BNLD-a. Gostujući govornici, partneri i prijatelji BNLD-a, će podeliti svoje mišljenje o važnosti regionalne saradnje u kontekstu EU integracija i ekonomskog prosperiteta Zapadnog Balkana.

Balkanska mreža za lokalnu demokratiju (BNLD) je mreža koju su zajednički osnovale ALDA i LDA kancelarije na Balkanau sa ciljem podške razvoju lokalne demokratije i regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu. Organizacije članice Mreže aktivno sarađuju skoro dve decenije a to partnerstvo rezultiralo je i formalnom registracijom mreže u Severnoj Makedoniji u junu ove godine.

Mreža realizuje svoje aktivnosti u svim zemljama Zapadnog Balkana, uglavnom sarađujući sa organizacijama civilnog društva i lokalnim vlastima. BNLD i njene organizacije članice aktuelno realizuju projekte izgradnje kapaciteta, umrežavanja i kreiranja politika na polju EU integracija, kulturne baštine, interkulturalnog dijaloga itd.

Dobre vesti sa Balkana očekuju nas u narednom periodu: BNLD planira više regionalnih i međunarodnih događaja, u Novom Sadu, Mostaru i Briselu, kako bi podržala saradnju u regionu, a pored aktivnosti na terenu, BNLD će u narednom periodu intenzivirati i svoje online aktivnosti pružajući informacije o regionalnim inicijativama u oblasti lokalne demokratije i evropskih integracija putem zvanične web stranice i BNLD profila na društvenim mrežama (FB, IG, TW).

Balkanska mreža za lokalnu demokratiju BNLD ima ambiciozan plan da kroz lokalne inicijative i regionalnu saradnju doprinese boljem ekonomskom, socijalnom i kulturnom pozicioniranju regiona Zapadnog Balkana u Evropi.

Za više inforamcija:
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB