PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Upravni odbor Balkanske mreže za lokalnu demokratiju (Balkan Network for Local Democracy BNLD) održan je u Knjaževcu 10. i 11. septembra 2019. godine. Ovo je bio prvi sastanak Upravnog odbora nakon formalnog registrovanja mreže.

Predstavnici i predstavnice organizacija članica BNLD mreže, ALDA i LDA kancelarija iz zemalja zapadnog Balkana, iskoristili su ovu priliku da razgovaraju o pitanjima važnim za dalji razvoj mreže, kao što su unutrašnja struktura mreže, plan prikupljanja sredstava, vidljivost i uspostavljanje strateških partnerstava.

Članovi i članice Upravnog odbora upoznati su, od strane direktorke Ivane Petrovske, sa tokom i detaljima procesa registracije mreže a dalja diskusija uključivala je, između ostalog, i razmenu ideja za projekte i buduće aktivnosti. Sledeći sastanak Upravnog odbora BNLD biće u novembru u Prištini, gde će biti organizovana i javna prezentacija mreže.

BNLD je regionalna mreža koju su osnovale ALDA i LDA kancelarije iz zemalja zapadnog Balkana sa misijom da podrži civilno društvo i lokalne vlasti u razvoju lokalne demokratije, dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje u procesu evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana. Iako organizacije članice mreže sarađuju već preko 20 godina, mreža je započela intenzivan rad u regionu tokom 2012. godine a zvanično je registrovana u Skoplju, gde se nalazi i glavna kancelarija BNLD, u junu ove godine.

BNLDknjazevactext

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB