PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Konzorcijum partnera na projektu ''CLINK - Kulturna baština kao spona koja povezuje lokalne zajednice Evrope'' okupio se 12. i 13. septembra 2019. godine u Knjaževcu na drugom međunarodnom događaju posvećenom održivoj upotrebi kulturne baštine i starih zanata za lokalni ekonomski razvoj.

Dvodnevni događaj započeo je sastankom projektnog tima i razmatranjem napretka u realizaciji lokalnih projektnih aktivnost. Pored toga, bilo je reči i o koordinaciji partnera u realizaciji predstojećih aktivnosti a dan je nastavljen pešačkom turom koja je organizovana sa učenicima Tehničke škole, smera turistički tehničar, kako bi gosti iz drugih gradova bolje upoznali Knjaževac i njegovo kulturno nasleđe.

Drugi dan je u celosti bio posvećen međunarodnom sajmu najboljih praksi i konferenciji “Kulturna baština kao izvor moderne obnove lokalnih zajednica” koji je organizovan u saradnji sa Zavičajnim muzejem Knjaževac u kompleksu Arheo-etno parka u selu Ravna.

Međunarodni sajam dobrih praksi održive upotrebe kulturnog nasleđa i starih zanata za savremene ekonomske inicijative okupio je preko 80 predstavnika/ca kulturnih institucija, organizacija civilnog društva, radnike u kulturi, preduzetnike, zanatlije i mlade dizajnere iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije. Svi oni imali su priliku da predstave i razmene svoje prakse kreativnog i održivog korišćenja kulturnog nasleđa za socijalni i ekonomski razvoj njihovih lokalnih zajednica. Raznovrsnost i inovativnost predstavljenih praksi bile su impresivne.

Domaćin drugog međunarodnog događaja projekta CLINK bio je Centar lokalne demokratije LDA. Vodeći patner je Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) a na projektu sarađuje ukupno 10 partnera iz Hrvatske, Francuske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Albanije.

Projekat CLINK je finansiran kroz EU program Evropa za građane i građanke.

clinkknjazevactext

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB