PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Više od 30 učesnika iz partnerskih organizacija uključenih u projekat ''Mladi Balkana za Evropu'' završilo je trodnevni trening „Deljenje iskustva – proširenje tematskog radnog programa mreže“ u Knjaževcu. 

Drugi mrežni trening u okviru projekta ''Mladi Balkana za Evropu'' i organizaciji Centra lokalne demokratije LDA završen je 12. septembra u Knjaževcu. Mađunarodna grupa učesnika i učesnica prošla je obuku iz praćenja i evaluacije javnih politika, zagovaranja na lokalnom nivou zasnovanog na dokazima, lokalnog budžetiranja i omladinskih politika. Stečena znanja biće značajna za dalje praćenje procesa pristupanja Evropskoj uniji, naročito u oblasti Poglavlja 19, 23 i 24, čime će se partnerske organizacije baviti u narednom periodu zajedničke realizacije projekta. Prvi korak partnera u tom poslu biće razvoj zajedničkog metodološkog pristupa za analizu i uporedjivanje lokalnih politika u kontekstu procesa evropskih integracija na nivou Zapadnog Balkana.

Projekat ''Mladi balkana za Evropu'' partnerski realizuju organizacije Fondacija centar za demokratiju i CRTA iz Beograda, Evropska asocijacija za lokalnu demokrtaiju ALDA sa sedištem u Strazburu, Balkanska mreža za lokalnu demokratiju BNLD sa sedištem u Skoplju, Youth Act iz Albanije i Sodem iz turske. Ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Balkanski fond za demokratiju.

YCtreningKnjtext

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB