PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Druga regionalna obuka za organizacije članice Balkanske mreže za lokalnu demokratiju (BNLD) pod nazivom ’’Razmena iskustava - širenje tematskog programa mreže“ biće održana u Knjaževcu od 10. do 12. septembra.


Obuka, koja je deo projekta „Mladi Balkana za Evropu“, ima za cilj da unapredi kapacitet članova mreže u oblasti vladavine zakona, osnovnih prava, zapošljavanja i reforme javne uprave na lokalnom i nacionalnom nivou. Tokom tri dana obuke, učesnici će se fokusirati na savladavanje metodologije praćenja i ocenjivanja lokalnih javnih politika vezanih za oblasti nekoliko pregovaračkih poglavlja: 19 - Socijalna politika i zapošljavanje, 23 - Pravosuđe i osnovna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbednost. Pored toga, tokom obuke će biti reči i o metodologiji zastupanja zasnovanog na dokazima. Nakon obuke očekuje se da će sve partnerske organizacije u daljem radu imati zajednički metodološki pristup koji će omogućiti uporednu analizu lokalnih politika iz pomenutih oblasti širom Balkana.
Treneri i predavači će biti stručnjaci i praktičari u oblasti praćenja i ocenjivanja lokalnih politika i zagovaranja zasnovanog na dokazima. Domaćin obuke biće Centar lokalne demokratije LDA Knjaževac.
Projekat „Mladi Balkana za Evropu“ partnerski realizuju organizacije Fondacija Centar za demokratiju i CRTA iz Beograda, Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju ALDA sa sedištem u Strazburu, Balkanska mreža za lokalnu demokratiju BNLD sa sedištem u Skoplju, Youth Act iz Albanije i Sodem iz Turske. Ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Balkanski fond za demokratiju.

 

Foto: detalji sa prošlogodišnje obuke u Novom Sadu

Desktop141

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB