PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Ovogodišnji Partnerski sastanak Centra lokalne demokratije LDA za centralnu i južnu Srbiju održan je u Knjaževcu 20. i 21. jula.

Dvodnevni sastanak imao je za cilj da pomogne jačanju partnerske mreže LDA kroz izbor novog Vodećeg partnera, jačanju posvećenosti postojećih partnera i istraživanju mogućnosti za potencijalne nove partnere koji bi mogli pristupiti LDA mreži i daljem pozicioniranju LDA kao alata koji stoji na raspolaganju partnerima za međunarodnu decentralizovanu saradnju i razmenu znanja i iskustava.
Kao i do sada, ovo je bila prilika da se svi partneri LDA (lokalne vlasti, asocijacije i udruženja iz Srbije i EU) sretnu, međusobno bolje upoznaju, evaluiraju dosadašnje i isplaniraju buduće zajedničke aktivnosti koje se realizuju kroz partnersku mrežu LDA.

PM1

Ove godine Partnerski satanak bio je posebno značajan za dalji rad LDA i celokupne mreže jer je izabran novi Vodeći partner LDA - asocijacija Trentino sa Balkanom (Trentino con i Balcani), iz Trenta (Italija).

PM2


Pored toga, ovaj sastanak je omogućio i potpisivanje Memoranduma o saradnji izmedju asocijacije Trentino sa Balkanom i opstine Knjaževac u okviru programa saradnje zajednica Trentina i Balkana. Prilog o ovom događaju možete videti ovde

Kao jedna od prvih aktivnosti u okviru ispitivanja različitih pravaca razvoja saradnje teritorija Trenta i Knjaževca, održan je i sastanak sa Udruženjem Multiple Skleroze Knjaževac tokom koga su razmotrene mogućnosti uspostavljanja saradnje ovog sa sličnim udruženjima iz Trenta.

Organizaciju Partnerskog sastanka pomogle su Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju ALDA i opština Knjaževac.

PM4

 

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB